Μονοήμερες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10: «Ο Κόσμος των Δεινοσαύρων»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων!

Τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη.

Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10: «Μικροί Σπηλαιολόγοι»
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια! Τα παιδιά θα μάθουν πώς δημιουργείται ένα σπήλαιο, τι μορφές μπορεί να υπάρξουν μέσα σε ένα σπήλαιο και τι ακριβώς συντέλεσε για τη δημιουργία τους. Επίσης, ποια ζώα μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυτά και το πώς επηρεάζουν τη δική μας ζωή. Υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με τα σπήλαια; Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό παιχνίδι με σκοπό να δουν πως γίνεται η εξερεύνηση σπηλαίων!

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10:
«Ορυκτά & Κόσμημα»
Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν τι είναι ορυκτό, τι είναι πέτρωμα και φυσικά ποιοι είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι! Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα με τα ορυκτά που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα και τα ίδια τα παιδιά θα φτιάξουν μόνοι τους το δικό τους κόσμημα!

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.
Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’ και η συμμετοχή είναι 10€.

Πληροφορίες - Εγγραφές: 24210 36555 & 697 303 4810.


Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!