Πανελλήνια γιορτή μανιταριού 17-19 Ιουλίου στην Αργαλαστή με live & χορευτικά

Με λαμπρότητα θα γιορταστεί φέτος στην Αργαλαστή η 5η πανελλήνια γιορτή μανιταριού τρούφα στο Πήλιο

Τις φετινές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αργαλαστή το τριήμερο 17, 18, 19 Ιουλίου στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο Αργαλαστής. 

Τα εγκαίνια των περιπτέρων με προϊόντα τρούφας και άλλα παραδοσιακά θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κατάρων Μακάριο.

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. 

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης και τις τρεις ημέρες θα μαγειρέψει εδέσματα με τρούφα για όλους τους παρευρισκόμενους. Ομιλίες για την τρούφα θα γίνουν από τον δρ. Στέφανο Διαμαντή με τίτλο «Ελληνική τρούφα - Από το μηδέν στην εξαιρετική ποιότητα, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές», τη Δάφνη Μπρανιώτη με θέμα «Η μεταποιημένη τρούφα στην ελληνική και ξένη αγορά» και τον Τάσο Παπαφώτη της εταιρείας ΔΡΥΑΣ. 

Θα ακολουθήσει περιβαλλοντική εκπαίδευση με σκυλιά και ψάξιμο για μανιτάρια τρούφα και επίσκεψη στα οικογενειακά οινοποιεία Αργαλαστής Μυλωνά, Πατιστή, Ρακή, που θα είναι ανοιχτά όλο το τριήμερο. 

Χορευτικά συγκροτήματα και χορωδίες θα λάβουν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Κάθε βράδυ θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα: 
Παρασκευή 17 Ιουλίου: Κατερίνα Τοπάζη - Ζαχαρίας Μέλλιος. 
Σάββατο 18 Ιουλίου: Γιάννης Βασιλείου - Βίκυ Φωτοπούλου. 
Κυριακή 19 Ιουλίου: Ειρήνη Λεγάκη - Γιάννης Ρωμαίος. 
Καλλιτεχνική επιμέλεια - μπουζούκι: ΠασχάληςΤριανταφυλλίδης.
Θα υπάρχουν στη διάθεση και περίπτερα προς 100€ το ένα και ελεύθερος χώρος 3 τ.μ. προς 50€ για το τριήμερο για όσους ενδιαφέρονται να εκθέσουν και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Παπαθανασίου Τίνα στο τηλέφωνο 6995798252 κάθε εργάσιμη ημέρα από της 10 το πρωί έως την 13:00 το μεσημέρι μόνο.

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!