"Θεοί του Ολύμπου" - Από 4 Οκτώβρη στη ΔΕΘ!

Ο Όλυμπος ανοίγει τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας σε ένα θεματικό υπερθέαμα 2100 τ.μ.

Η Placebo Events σε συνεργασία με την μεγαλύτερη ομάδα που δημιουργήθηκε ποτέ και με την επιστημονική επιμέλεια του καταξιωμένου ιστορικού Θάνου Βερέμη, θα ταξιδέψουν με μοναδικό τρόπο τους επισκέπτες κάθε ηλικίας που αγαπούν τη μυθολογία στον μαγικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας.

Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν, με έξυπνο τρόπο, για την ιστορία και τη ζωή του κάθε Θεού, όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέσα από τα αρχαία κείμενα.
Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε για τη μυθολογία από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, θα εκπλαγείτε με το πόσα ακόμη υπάρχουν να μάθετε για τους Ολύμπιους Θεούς -το σημαντικότερο αφήγημα της ελληνικής ιστορίας!

«Οι μύθοι και η μυθολογία δεν δημιουργήθηκαν για να δώσουν νόημα στη ζωή, αλλά για να μας δώσουν μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία της ζωτικότητας του να είσαι ζωντανός» είπε κάποτε ο Αμερικανός καθηγητής Joseph Campbell.

Η αλήθεια είναι ότι για εμάς τους Έλληνες, η μυθολογία αποτελεί κομμάτι του πολιτισμικού μας DNA και έχει πολλά να μας διδάξει.

Ένας χώρος με παράδοση στα πετυχημένα θεματικά πάρκα που ετοιμάζεται τώρα να φιλοξενήσει το πιο εντυπωσιακό εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ!

Μικροί και μεγάλοι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους Θεούς του Ολύμπου και να περιηγηθείτε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα σας ταξιδεψει χιλιάδες χρόνια πίσω στην αρχαία Ελλάδα.
Από την Παρασκευή 4 κτώβρη στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συναντήσετε και θα γνωρίσετε τους 12 Θεούς:
Αθηνά: Η Θεά της Σοφίας και του Πολέμου, που παίρνει ανθρώπινη μορφή και θα σας μυήσει στον κόσμο της στρατηγικής
Ποσειδώνα: Ο υπέρτατος Θεός της Θάλασσας για να σας μυήσει στη μαγεία των υδάτων
Απόλλων: Ο θεός του Φωτός και της Μαντείας, θα σας μαθεί να αγαπάτε και να προστατεύετε τις τέχνες
Αφροδίτη: Η Θεά του Έρωτα και της Ομορφιάς, η οποία διασκέδαζε με το να ξυπνάει στις καρδιές Θεών και ανθρώπων τον έρωτα
Δίας: Ο Παντοδύναμος, Παντογνώστη και μεγαλοδύναμος Πατέρας Θεών και Ανθρώπων 
Ήρα: Στην ελληνική μυθολογία ήταν η σύζυγος του Δία και προστάτιδα του γάμου
Δήμητρα: Η θεότητα της γεωργίας, της ελεύθερης βλάστησης και του εδάφους και της γονιμότητας 
Άρη: Ο Θεός του πολέμου, ο γιος του Δία και της Ήρας, που εμφανίζεται πολεμοχαρής και προκλητικός εκπροσωπώντας την παρορμητική φύση του πολέμου
Εστία: Η Θεά της Οικογένειας και της Φωτιάς που στους αρχαίους λαούς είχε ιερό χαρακτήρα και ήταν το κέντρο της οικογένειας
Ήφαιστο: Ο Θεός της φωτιάς, των μεταλλουργών και των κατατρεγμένων που κέρδισε με την αξία του μία θέση ανάμεσα στους Ολύμπιους Θεούς
Άρτεμης: Η Θεά της Σελήνης, προστάτιδα των ζώων και εξαιρετική κυνηγός 
Ερμή: Ο αγγελιοφόρος των Θεών και γιος του Δία

Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; 
Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά το χρόνο; 
Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; 
Τι παράξενο είχε η γέννηση της Θεάς Αθηνάς;

Περισσότερα για τους Ολύμπιους Θεούς θα μάθετε από κοντά στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, στη ΔΕΘ στις 4 Οκτωβρίου.

Να είστε εκεί!

ΔΕΘ Helexpo
Εγνατίας 154
Θεσσαλονίκη

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!