«Ναυτική εβδομάδα στο Βόλο 2019»-Τιμώμενη μεσογειακή πόλη η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του θεσμού αυτού, τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού» της «Μαγνήτων Κιβωτού», «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας», αλλά και της υλοποίησης του στόχου για την καθιέρωση θεσμών, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με άλλους φορείς.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2015, του 2016, του 2017 και του 2018, φέτος επαναδιοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά, με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε Μεσογειακές περιοχές.

Για την φετινή χρονιά, τιμάται η Μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και μάλιστα με την παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στον ίδιο χώρο, που καθιερώθηκε πλέον στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος», στο «Κτίριο Τσικρίκη» της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στην παραλία των Αλυκών.

Επίσης από 6 -14 Ιουνίου στα πλαίσια της Ναυτικής εβδομάδας θα ξεκινήσει και η 24η Γιορτή Βιβλίου στην παραλία Βόλου.
Διαβάστε εδώ ένα Μικρό ιστορικό της Γιορτής Βιβλίου στο Βόλο

Συνδιοργανώνεται και φέτος τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. 

Θα συμμετέχουν Αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!