“Τhe greatest showman” από το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Oι μαθητές του μουσικού συνόλου «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου αναβιώνουν την πραγματική ιστορία της δημιουργίας του διάσημου τσίρκου Barmun στη Νέα Υόρκη του 1871 απ’ τον τυχοδιώκτη και δαιμόνιο επιχειρηματία F.T.Barnum
Το στοιχείο που κάνει πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία, ώστε να μιλάμε ακόμη και σήμερα για το εγχείρημα του Barnum, είναι ότι «τράβηξε» απ’ το κοινωνικό περιθώριο ανθρώπους με δυσμορφίες και σπάνιες παθήσεις -σε εποχή που η ιατρική βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και πολλές κοινωνικές ομάδες αποκλείονταν από την περίθαλψη-, μέχρι τότε κατατρεγμένους και απόβλητους και ανέδειξε τις ιδιαίτερές τους ικανότητες.

Η αριστουργηματική και πολυβραβευμένη μουσική επένδυση (των Benj Pasek και Justin Paul) απ’ το κινηματογραφικό μιούζικαλ «The greatest showman» (των Jenny Bicks και Bill Condon)(2017) γιγαντώνει το συναίσθημα γεφυρώνοντας με τη σύγχρονη χροιά και τον έντονο ρυθμό το παρελθόν με το παρόν.

Οι μαθητές, απ’ όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, δίνουν πνοή σε ρόλους ιδιαίτερα απαιτητικούς, αναλαμβάνοντας δράση μπροστά και πίσω απ’ τη σκηνή. 

Αλλάζοντας ο καθένας περισσότερους από έναν ρόλους, γίνονται ταυτόχρονα φροντιστές, βοηθοί σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι και κοινωνούν τη μαγεία του δυσκολότερου και πολυπλοκότερου στην εκτέλεσή του είδους του θεάτρου: του musical.

Κίνηση, λόγος και μουσική γίνονται τα βέλη στη φαρέτρα των νεαρών συντελεστών που επιδεικνύουν απίστευτο επαγγελματισμό και ενθουσιασμό μπροστά σε ένα εγχείρημα που ακόμη και επαγγελματίες δεν θα τολμούσαν, μιας και καλούνται ζωντανά επί σκηνής να αποδώσουν ένα έργο απαιτητικό μουσικά όσο και ερμηνευτικά.
Η θεατρική διασκευή, η σκηνοθεσία, οι εναρμονίσεις και ενορχηστρώσεις των μουσικών κομματιών καθώς και η διδασκαλία ανήκουν στις καθηγήτριες-υπεύθυνες του μουσικού συνόλου, μουσικούς κκ Ελένη Λεφάκη και Ελένη Τσαρδακά.
Το συγκινητικό της πραγματικής ιστορίας είναι ότι την ίδια χρονιά (2017) που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το musical “The greatest showman”, οι συντελεστές του πραγματικού τσίρκου Barnum έδιναν την τελευταία τους παράσταση πριν κλείσουν οριστικά ένα τεράστιο κεφάλαιο.

Οι παραστάσεις του «the greatest showman» θα μεταφέρουν τους θεατές στο λαμπερό κόσμο του musical την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019 και ώρα 20.00 στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής 

Κουπόνια ενίσχυσης θα διατίθενται από τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων στο σχολείο.
Πηγή

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!