"Τρίκερι, Θαλασσινός Κυπαρισσώνας" - Περιηγητική παράσταση της Τζωρτζίνας Κακουδάκη

Mια περιηγητική παράσταση που ξεκινάει από το λιμάνι του Βόλου διασχίζει τον Παγασητικό κόλπο και σταθμεύει στο νησί του Παλαιού Τρίκερι θα φιλοξενηθεί στα πλαίσια του "4ου Φεστιβάλ Βόλου 2019". 

Η παράσταση δανείζεται για τίτλο έναν στίχο της Βικτωρίας Θεοδώρου που πέρασε μέρος της νεανικής της ζωής ως πολιτική κρατούμενη στο νησί και στόχο έχει να αναδείξει μέσα από ντοκουμέντα, σκέψεις και ποίηση το παράδοξο της ιστορικότητας του φυσικού τοπίου του

Ένα θαλάσσιο ταξίδι που προσκαλεί τον θεατή σε μια πράξη ελευθερίας σαν αυτή που προφέρει η θάλασσα και οι συνειρμοί που δημιουργούνται από αυτήν και που κατευθύνεται σε έναν εκθαμβωτικό «κυπαρισσώνα» μέσα της- το Τρίκερι, θρησκευτικό έμβλημα για τον θάνατο. 

Η παράσταση διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με την φύση, τη φύση του ανθρώπου, τη φυσική επιλογή και τη μεταφυσική, άλλοτε ως καταφύγιο της ψυχής άλλοτε ως μοχλό αντίστασης σε έναν παράλογο πραγματικό κόσμο. 

Η φόρμα της παράστασης είναι περιπατητική και site-specific και θα αξιοποιήσει τόσο υλικά από την πραγματική ιστορία του νησιού Παλαιό Τρίκερι ως τόπο εξορίας, αλλά και τον τρόπο που ο στιγματισμένος αυτός χώρος προσπαθεί να βρει μια ίαση για τον εαυτό του και να επανέρθει σε μια φυσική χρήση ως ένας ξενώνας για τους επισκέπτες.

Η παράσταση αποτελείται από τρία στάδια, το ταξίδι, την ανάβαση και την ίαση. Το ταξίδι έχει αφετηρία από δύο σημεία. Το πρώτο είναι από την πόλη του Βόλου και το δεύτερο από την Αγία Κυριακή. Με τον απόπλου των θεατών ξεκινάει και η παράσταση. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι ηθοποιοί μέσα από αφηγήσεις θα μεταφέρουν τις μνήμες στους θεατές, μνήμες που έχουν καταγραφεί σε αρχεία και μαρτυρίες και ιστορικά στοιχεία. 


Tην άφιξη στο νησί Παλαιό Τρίκερι και των δύο ομάδων, το σύνολο των θεατών θα έρθει σε επαφή με όλο τον θίασο και πλέον έχουν μία κοινή πορεία. Κατά την διάρκεια της διαδρομής μέχρι την Μονή Ευαγγελιστρίας, η διαδραστικότητα αυξάνεται και γίνεται αισθητή πια η αντίθεση του φυσικού κάλλους του τόπου με τα συμβάντα της τότε περιόδου που μετατρέπουν τον παράδεισο σε κόλαση. 

Τέλος, στην Μονή Ευαγγελιστρίας, οι θεατές μπαίνουν, σε πιο γνώριμη σε αυτούς, θεατρική συνθήκη, όπου αν και δεν υπάρχει μετακίνηση-μεταφορά, η πνευματικότητα κάνει το δικό της ταξίδι, αποσκοπώντας μέσω την ανάκληση της μνήμης του τόπου την ίαση.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σύλληψη πρωτότυπης ιδέας: Βαγγέλης Βογιατζής
Δραματουργία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Βαγγέλης Βογιατζής, Λίνα Αξιωτάκη
Υπεύθυνη Παραγωγής & Επικοινωνίας: Λίνα Αξιωτάκη
Υπεύθυνη οπτικοακουστικών μέσων/φώτων: Ίρις Κατσούλα

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 22€
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 5:15 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!