Βιομηχανική περιήγηση με ποδήλατο στον Βόλο

Τα ΓΑΚ Μαγνησίας και η Πρωτοβουλία ανάδειξης βιομηχανικών μνημείων «ΒΙ.Δ.Α.» (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής), διοργανώνουν μια Ιστορική Περιήγηση στα παλιά βιομηχανικά κτήρια του Βόλου με ποδήλατο την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Η περίπου 5-ωρη βιομηχανική ποδηλατάδα θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί στα Παλιά Σφαγεία (μετά το Πεδίο του Άρεως) και θα καταλήξει στο πρώην εργοστάσιο Μεφσούτ (Πολυμέρη). 

Θα περιηγηθείτε ιστορικές βιομηχανίες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές, που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της. Τσαλαπάτας, Παπαγεωργίου, Ματσάγγος, μεταξουργείο Ετμεκτσόγλου, Μουρτζούκος, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Γκλαβάνης, Παπαγιαννόπουλος, Κίτρινη Αποθήκη, Σκαρίμβας, θα είναι μερικοί από τους σταθμούς της βόλτας αυτής με σύντομες ξεναγήσεις για την ιστορία τους. 

Στον σταθμό του Ο.Σ.Ε. θα μάθουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και θα περιηγηθείτε στο χώρο με την ευγενική προσφορά του Σταθμάρχη κ. Γιώργου Αποστολέρη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για μέχρι 50 άτομα ΑΥΣΤΗΡΑ.
Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο τηλεφωνικά με τα ΓΑΚ Μαγνησίας, 24210-45833.

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!