Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στο Βόλο, Τρίκαλα και Φάρσαλα

Μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διοργανωθούν και φέτος, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με τη στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλίας.

Οι φετινές συναυλίες, θα είναι, όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή ελληνική μουσική, έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις.

Οι συναυλίες τον Ιούνιο 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στα Φάρσαλα και έχουν ιερό σκοπό, δεδομένου ότι, πέραν της υψηλής καλλιτεχνικής τους αξίας που θα απολαύσουν όσοι θεατές τις παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα σε όλη τη Θεσσαλία (αφιέρωμα στη χρυσή εποχή των Sixties και του Ελληνικού κινηματογράφου), θα στηριχτούν, ταυτόχρονα, ευπαθείς ομάδες σε Βόλο, Τρίκαλα και Φάρσαλα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας, που θα έρθει στη Θεσσαλία με τα καλύτερα στελέχη της, έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης (ΠΝ).
Σολίστ: Σύλβια Τσιμπανάκου, Θεόδωρος Μπιράκος και Ανδρέας Καραούλης..

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη» (στήριξη ευπαθών ομάδων στο Βόλο) ,

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 -Τρίκαλα, Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων (σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Τρικκαίων-στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου),

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 – Φάρσαλα , Αύλειος χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων (σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φαρσάλων-στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου)
Όλες οι λεπτομέρειες και οι συνεργαζόμενοι Φορείς σε κάθε πόλη , θα ανακοινωθούν σύντομα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Ναυτικό. Έχει συμπράξει με το ΓΕΝ άλλες δέκα φορές.
Επίσης , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» διοργάνωσε μια εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012 , όπου τιμήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός ,Ναυτικό ,Αεροπορία) για την προσφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους, όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.

Οι τρεις επόμενες συνεργασίες του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τη Μπάντα του ΓΕΝ ήταν οι συναυλίες για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων στις πόλεις Βόλος (29/10/2015), Λάρισα ( 9/6/2016) και Τρίκαλα (10/6/2016), οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη, ενώ το έτος 2017 διοργανώθηκαν μεγάλες συναυλίες σε Τρίκαλα ( ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου) και Βόλο (ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου) και ήταν αφιερωμένες στο ξένο και ελληνικό Μιούζικαλ.

Το έτος 2018 διοργανώθηκαν δύο (2) ακόμα μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, στις οποίες τα κείμενα και την αφήγηση είχε ο Αλέξης Κωστάλας, με σκοπό την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», γεγονός που επιτεύχθηκε και στα Τρίκαλα στις 14/6/2018 για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης, ενώ μία τρίτη συναυλία στη Λάρισα, αναβλήθηκε λόγω καιρού.

Σημειώνεται ότι τις συναυλίες αυτές, όλα αυτά τα χρόνια, παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες θεατές, ενώ αυτή η στενή συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και της Μπάντας ΓΕΝ έχει γίνει πλέον θεσμός, που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία, αφού προσφέρει πολιτισμό και θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία.


ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879. Από την σύστασή της, η Μουσική του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 

Ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Μουσικής κατέχει και η συμμετοχή της στις τελετές των ολυμπιακών αγώνων, που διεξήχθηκαν στην Αθήνα το 1896 και το 2004. Σήμερα, η Μουσική του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με την συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. 

Η Μουσική του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.
Πηγή

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!