"Η μέρα που γνώρισα τον Δον Κιχώτη" - Θεατρική παράσταση της Αγγελικής Πουλημά στο "'Αξιον Εστί"

Το "4ο Φεστιβάλ Βόλου 2019" προσκαλεί την Αγγελική Πουλημά, την Αφροδίτη Μιχαηλίδου και τον Συμεών Κωστάκογλου την Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:15 μ.μ. στον Πολυχώρο εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας "'Αξιον Εστί", με σκοπό να παρουσιάσουν την προσέγγιση τους επάνω στο έργο του Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ, Δον Κιχώτης.


Η παράσταση είναι μια αλληγορική σύνθεση του κόσμου του Δον Κιχώτη. Όταν όλος ο κόσμος έχει σαπίσει γεμάτο μύγες και βρωμιά, ο ξεροκέφαλος ιππότης αναζητά, διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα να κατασκευάσει μια ουτοπία με υλικά εμπνευσμένα απο τα όνειρα. 

Στα χρονικά του συναντά την Δουλτσινέα, ένα άυλο πνεύμα απο την οποία εμπνέεται την Γη της Επαγγελίας του. Ποιά είναι αυτή η γή; Απο τι υλικά είναι φτιαγμένος ο Παράδεισος της ευτοπίας είναι ερωτήματα που αφορούν την ομάδα μας. 
Τι νόημα έχει βέβαια να φτιάξει κανείς ένα μέρος χωρίς να μπορεί να τον μοιραστεί. Ο Κάφκα έλεγε οτι το πρόβλημα του Δον Κιχώτη ήταν ο Σάντσο Πάντσο. Τι θα άλλαζε εάν ο πιστός φίλος του ήταν κάποιος τόσο ονειροπόλος όσο και ο ίδιος. 

Ποιός θα μπορούσε να ήταν αυτός/η;  Στο έργο του Θερβάντες ο Δον Κιχώτης αποτυχαίνει να βρεί έναν σύμμαχο που αναζητά στις περιπέτειες του. Στην παράσταση αυτή η ουτοπία του Δον Κιχώτη θα υπερισχύσεί. 

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 5€

Βιογραφικά 
Αγγελική Πουλημά
Απόφοιτη  του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο με κατεύθυνση στις παραστατικές τέχνες, σπούδασε επίσης στην δραματική σχολή RESAD στην Ισπανία με κατεύθυνση στην Σκηνοθεσία (Erasmus) . ‘

Εχει σκηνοθετήσει την παράσταση “έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα" , “όνειρο θερινής νυκτός ‘’ , “Ωκεανίδες” διασκευή από το έργο του Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης στο θέατρο Εμπρός . 

Την παράσταση “Βαλπουρία Νύχτα” διασκευή από το έργο Βάκχες του Ευριπίδη το οποίο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης το 2018 και την ίδια χρονιά στο φεστιβάλ Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας ,όπου παρουσιάστηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών .Επίσης τον Ιούνιο του 2018 σκηνοθέτησε την παράσταση “in a painted labyrinth” στα πλαίσια του φεστιβάλ Deux ex machine στο Απομηχανής Θέατρο . 

Τον Σεπτέμβριο του 2018 δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση Εκάβη από το Standford Repertory στο ‘Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. ‘Εχει συνεργαστεί με τον Ευριπίδη Λασκαρίδη στο φεστιβάλ της Biennale, ενώ στο ίδιο φεστιβάλ δούλεψε ως βοηθός οργάνωσης παραγωγής. 

Επίσης με την παράσταση “τα μάτια” ως βοηθός σκηνοθέτη σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκης.Τέλος συνεργάστηκε με την Κάρμεν Ρουγγέρη σε θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια.

Αφροδίτη Μιχαηλίδου
Η ενασχόλησή της με τις παραστατικές τέχνες ξεκινά από τον χορό της swing και jazz μουσικής, με συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το London Swing Festival (Αγγλία), Lindy on track (Πολωνία), Lindy Orient Express (Τουρκία). 

Στην πορεία, καθώς την ενδιαφέρει η αλληλεπίδραση του περφόρμερ με τον περιβάλλοντα χώρο παρακολουθεί εργαστήρια σωματικής έρευνας, butoh, σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού με τους Grigory Glazunov & Natalia Zhestovskaya (OddDance Theatre), Μαρία Λάππα, Ziya Azazi, Jullianna Bloodgood & Rafal Habel (Song of the Goat Theater). 

Συνεχίζει στο εργαστήρι Present Being Performer Laboratory της Αλίκης Δουρμάζερ και στο εργαστήρι υποκριτικής της Αννέτας Κορτσαρίδου, σήμερα βρίσκεται να φοιτεί στην Aνώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Ιάκωβου Καμπανέλλη. 

Παράλληλα ασχολείται ενεργά με τις εφαρμοσμένες και εικαστικές τέχνες, αγαπά να υλοποιεί τις ιδέες της και να δημιουργεί πράγματα με τα χέρια της, κάτι που αποτελεί και τρέχουσα δουλειά της. 

Πρόσφατες συμμετοχές της σε σχετικές εκθέσεις αποτελούν τα φεστιβάλ New Generations Fashion Lines, Thessaloniki Design Week και Art for change. Ζει, φοιτεί και εργάζεται στην Αθήνα

Συμεών Κωστάκογλου

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών (1η τετραετία), με καθηγητές Γ. Ζαμπουλάκη, Β. Γεωργιάδου, Κ. Αρβανιτάκη, Θ. Παπακωνσταντίνου. 

Στο πλαίσιο της σχολής, συνεργάστηκε με το L.I.P.A του Liverpool και την GITIS της Μόσχας. Επίσης συνεργάστηκε με το Σχήμα εκτός Άξονα, στη Θεσσαλονίκη ως ηθοποιός και με το Κ.Θ.Β.Ε ως β. σκηνοθέτη στο πλαίσιο συνεργασίας με το ΠΑ.ΜΑΚ ( Πολυφωνικά Αναλόγια). 

Συμμετοχή στο project του Χάρη Πατραμάνη, Anahorisis /  Departures. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. 

'Αξιον Εστί: Προφήτη Ηλία 12, Βόλος

Τηλ. 2421 027767.

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!