Αυτοσχεδιάστε παίζοντας: Παιδαγωγικό μουσικό εργαστήρι για παιδιά από 4 - 12 ετών στο Άξιον εστί

Στα πλαίσια του "4ου Φεστιβάλ Βόλου 2019"  το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 στις 10 μ.μ. στο Άξιον εστί παρουσιάζεται ένα μουσικό τρίο που προσκαλεί τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν με παραδοσιακά αλλά και ηλεκτρονικά όργανα, για να βγάλουν ήχους εμπνευσμένους από την παραδοσιακή, την τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική.

Στημένες πλάι στα όργανα του κάθε μουσικού, θα βρίσκονται μικρές ρεπλίκες των «μεγάλων οργάνων», σαν μια μικροσκοπική εκδοχή τους, όπου τα παιδιά θα μπορούν να δοκιμάζουν ασκήσεις πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, με τη συνοδεία και την καθοδήγηση των μουσικών.



Μέσα από αυτά τα μουσικά παραδείγματα βλέπουμε πόσο προσβάσιμο και δημιουργικό είναι το είδος του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τόσο ως καλλιτεχνικό όσο και ως εκπαιδευτικό εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης, είτε μεταξύ ομάδων είτε ατομικά.

Το τρίο των Τάσου Στάμου, Στέφανου Χυτήρη και Θοδωρή Ζιάρκα, εκτός από σχήμα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με παρουσιάσεις στους χώρους Café Oto και Clapton Sessions (Λονδίνο), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Αθήνα), Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Αθήνα), Υπόγειο (Θεσσαλονίκη), έχει εστιάσει και στη διερεύνηση των αρχών του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού σε θεωρητική βάση.

Έχουν κάνει διαλέξεις σχετικά με τον αυτοσχεδιασμό και διαθέτουν εμπειρία ως σολίστες έχοντας μαθητεύσει και συνεργαστεί με εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοσχεδιαστικής σκηνής.

Εισηγητές:
Τάσος Στάμου, Στέφανος Χυτήρης και Θοδωρής Ζιάρκας
(για παιδιά από 4 έως 12 ετών)

Κόστος συμμετοχής: 8€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 666 8391


Άξιον εστί:  Προφήτη Ηλία, 12, Βόλος
Τηλ. 2421 027767.

Subscribe στο YoutTube Channel

Κάντε Like στη σελίδα μας!