Ο Πινόκιο στο Βόλο για σχολεία

Ο Κουκλοθίασος Redicolo έρχεται στον Βόλο με την παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ» και προσκαλεί τα σχολεία στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας την Τρίτη 2 Απριλίου ή στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον την Τετάρτη 3 Απριλίου, να παρακολουθήσουν την παράσταση με εισιτήριο 4 ευρώ για κάθε μαθητή.

Για να κλείσετε θέσεις με το σχολείο σας επικοινωνήστε εγκαίρως στα τηλέφωνα: 2311 284567, 694 809 2384. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ:
Μία παράσταση με μεγάλες κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, που συνδυάζει το θέατρο με το σύγχρονο κουκλοθέατρο, ιδανική για μικρά και μεγάλα παιδιά. Το έργο μιλάει για τη διαφορετικότητα, τη φιλία και την ανθρωπιά. Με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία, αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Ο Πινόκιο είναι μία ζωντανή ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγγους. Ζει στον κόσμο των ανθρώπων και ονειρεύεται να γίνει κι αυτός ένα αληθινό αγόρι, να αποκτήσει φίλους, να τον αγαπούν. Θα περάσει απίθανες περιπέτειες, θα μεταμορφωθεί σε γαϊδουράκι, θα διαπιστώσει τι σημαίνει γαϊδουριά για να καταλάβει τελικά, τι πραγματικά σημαίνει ανθρωπιά!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Κάρλο Κολόντι, Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος REDICOLO, Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος REDICOLO, Παίζουν: Μαρίνα Καζόλη, Δανάη Κλάδη, Ιάκωβος Σιδηρόπουλος, Σκηνικό-Κοστούμια-Μάσκες: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Βίκη Γούσιου, Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος, Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί: Μανώλης Καλπενίδης, Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης

Οι παραστάσεις Redicolo από το 2011 έχουν ταξιδέψει σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες παιδιά.