Η έκθεση "Rotterdam faces" στο Τσαλαπάτα

Ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα έχει τη χαρά να φιλοξενεί την RAW Streetphoto Gallery με την έκθεση "Rotterdam Faces" που πρόκειται να ταξιδέψει σε Ισραήλ και Ισπανία.

Η έκθεση θα βρίσκεται στη Στοά Τέχνης Τσαλαπάτα και θα διαρκέσει από 13 έως 31 Μαρτίου.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00 - 23:00
Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την RAW Streetphoto Galley...
Η RAW Streetphoto Galley δημιουργήθηκε από τον Alexey Shifman και είναι μια πλατφόρμα για ανερχόμενους καλλιτέχνες όπου μπορούν να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να αποκτήσουν εμπειρία για την πορεία μιας έκθεσης. Η γκαλερί έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλη προσοχή και τώρα διαθέτει εκθέσεις καλλιτεχνών από όλες τις γωνιές του κόσμου! Τον Ιούλιο του 2018 εγκαινιάστηκε η δεύτερη γκαλερί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Με τη νέα ανάπτυξη στη RAW Streetphoto Gallery ο Alexey Shifman κατάφερε να φέρει καλλιτέχνες από ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Ελλάδα και το Ισραήλ.
www.rawstreetphotogallery.com

"Rotterdam Faces στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα"
Τα πρόσωπα του Ρότερνταμ είναι μια έκθεση πολιτιστικής έρευνας. Κύριο θέμα είναι να κατανοήσουμε πώς η παγκόσμια επιρροή αντανακλάται στο Ρότερνταμ. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που ζουν στο Ρότερνταμ αποκαλύπτουν όλα αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν στην πόλη: νέοι πολιτισμοί, νέες έννοιες, νέες τάσεις.
Η φωτογραφία του δρόμο επιτρέπει να εξετάσουμε τα βασικά των νέων τάσεων και να την αναλύσουμε.
Η έκθεση αποτελείται από έργα δύο φωτογράφων και μία ταινία μικρού μήκους. οι καλλιτέχνες εργάζονται και ζουν στο Ρότερνταμ έχοντας διαφορετικό όραμα για την πόλη. Όντας διαφορετικοί σε στυλ εργασίας, ηλικία και εμπειρία ζωής δημιουργούν πλήρη εικόνα της ποικιλομορφίας του Ρότερνταμ.
"Τα πρόσωπα του Ρότερνταμ" εγείρουν βασικές ερωτήματα όπως: Πώς τα νέα έθνη και η τεχνολογία διαμορφώνουν την πόλη; Πώς οι παραδόσεις ζουν δίπλα στο μοντέρνο; Πώς σχηματίζεται η νέα ταυτότητα της πόλης;

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες...
Η Sandra Jonkers γεννήθηκε το 1974 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Φωτογραφίζει από το 2011 και σταδιακά αναδείχτηκε από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους του δρόμου στην Ολλανδία. Για εξοπλισμό, έχει την κάμερα και την αναπηρική καρέκλα της.
«Όταν γνώρισα τη φωτογραφία, άρχισα να πειραματίζομαι με κάθε είδους μορφή φωτογραφίας. Ήταν μια μεγάλη ανακάλυψη για να αποκαλύψει τη δυναμική στις πιο κοσμικές στιγμές του δρόμου, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ξαφνικά και μένουν τόσο έξω από τη ρουτίνα. Τα μικρά πράγματα που περνάτε συνήθως απαρατήρητα, έγιναν ξαφνικά ξεχωριστά και ενδιαφέροντα.»
http://www.sandrajonkers.com/
Instagram: https://www.instagram.com/sandrajonkersstreets/
Facebook: https://www.facebook.com/sandra.jonkers.14

Ο Chris Moret είναι ερασιτέχνης φωτογράφος με έδρα το Ρότερνταμ. Ωστόσο, λέγοντας ότι η φωτογραφία είναι «απλώς ένα χόμπι» θα ήταν μια μεγάλη υποτίμηση.
«Η λήψη φωτογραφιών είναι κάτι που πρέπει να κάνω. Υπάρχει η ανάγκη που να παγώσω τις αξιοσημείωτες, όμορφες ή περίεργες στιγμές που καθημερινά συναντάμε. Πήρα πτυχίο στη φωτογραφία το 1992, αλλά ποτέ δεν έκανα την φωτογραφία επάγγελμα. Μια απογοήτευση με έκανε να απομακρυνθώ από τη φωτογραφία για 16 χρόνια. Εντούτοις, αργότερα έγινε ένα στέρεο υπόβαθρο πολύτιμων γνώσεων για να με βοηθήσει να επιδιώξω τις εικόνες που θέλω να κάνω.»
http://chrismoret.com/
Instagram: https://www.instagram.com/chrismoret/
Facebook: https://www.facebook.com/cmphotosgrafix