«Ο κόσμος είναι ψέμα» αποκριάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Δημοτικό Ν. Ιωνίας

Η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο), την αποκριάτικη μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Κόσμος είναι ψέμα».

Μια βραδιά, με τραγούδι, χορό, πρόζα, κοστούμια και όμορφους διαλόγους. Αγαπημένα τραγούδια από μικρούς και μεγάλους, που έμειναν αξέχαστα στο πέρασμα του χρόνου. Μελωδίες από οπερέτες, επιθεωρήσεις, καντάδες και τραγούδια του κρασιού, με ρομαντική και νοσταλγική διάθεση, αλλά και τραγούδια που σε κάνουν να θέλεις να σηκωθείς να χορέψεις σε ρυθμούς βαλς, τάνγκο, τσάρλεστον, σάμπα.

Μέσα στο ρυθμό της αποκριάς και της γιορτής της γυναίκας, ξαναζωντανέψετε τη δεκαετία του 1920. Μια δεκαετία που σηματοδότησε την έκρηξη της γυναικείας χειραφέτησης. Η Ριρίκα, η Πιπίτσα, Η Πλου πλου, αυτή η γυναίκα που ονειρεύεται έναν αντρούλη με ξανθά μαλλιά…. η Μπέμπα που έχει πια μεγαλώσει και αξέχαστα τραγούδια του κρασιού, με σκηνικό ένα παλιό καπηλειό, όπου άντρες και γυναίκες της χορωδίας της Σχολής Τραγουδάρα, σας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω, σε όμορφες γειτονιές της Ελλάδας. 

Τραγουδήστε μαζί με τους χαρακτηριστικούς μπεκρήδες που τραγουδούν τον πόνο τους συντροφιά με την αγαπημένη τους ρετσίνα, αυτούς που κάνουν καντάδα στα κορίτσια, αλλά και αυτούς που δεν μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην Κική και την Κοκό.

Συμμετέχουν η χορωδία ενηλίκων της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα, υπό τη δ/νση της Κατερίνας Αποστολοπούλου – Μακρή, Solist : Κατερίνα Αποστολοπούλου – Μακρή ( Υψίφωνος ), Φιλική συμμετοχή : Τζένη Χατζηδήμου ( Μεσόφωνος ), Στο πιάνο συνοδεύει η Κασσιανή Αμυγδαλίτση – Διβάνη, οι καθηγητές της Σχολής Τραγουδάρα : Στέφανος Τραγουδάρας – ακορντεόν, Κατερίνα Βελέντζα και Κων/νος Γκρίνιας – Κιθάρα. Τραγουδούν σόλο : Δημήτρης Κουσιόπουλος, Νικόλας Πλακόπουλος, Λεωνίδας Τίγκας, Εύα Ηρακλέους, Αντωνία Τσελεπή, Γιάννης Αλεξίου, Σπύρος Αλεξίου, Λουκάς Γκιούλος. Χορογραφίες : Βάσω Τηλιοπούλου, Διαλόγους διαβάζουν : Αιμιλία Βαϊτση κα Γιάννα Σιδεράκη, Κείνενα – Επιμέλεια : Κατερίνα Αποστολοπούλου – Μακρή.

«Ο κόσμος είναι ψέμα» αποκριάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο)
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας: Σταδίου και Μανδηλαρά, Βόλος.
Τηλ. 2421 091150.