«Το κορίτσι του συντάγματος» του Donizetti στο Αχίλλειο

Μία συμπαραγωγή της Metropolitan Opera, της Royal Opera House του Λονδίνου και της Wiener Staatsoper της Βιέννης, είναι επόμενη παράσταση η οποία θα προβληθεί το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 στις 7:55 μ.μ. στο Αχίλλειο, στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD”, που εξασφάλισε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. 

Πρόκειται για την Όπερα του Donizetti «Το Κορίτσι του Συντάγματος».Στο «Κορίτσι του Συντάγματος», οι αστέρες του μπελκάντο, PrettyYende και Javier Camarena ενώνονται σε μια πραγματική γιορτή φωνητικών πυροτεχνημάτων στη σκηνή της Met. 

Η έκπληξη που μας επιφυλάσσει σε αυτή την παράσταση η Met είναι η εμφάνιση της θρυλικής Kathleen Turner στην παγκόσμια πρεμιέρα της σε παραστάσεις όπερας, στον ομιλούντα ρόλο της Δούκισσας του Κράκενθορπ. Ο Maurizio Muraro είναι ο λοχίας Σουλπίκιος και η Stephanie Blythe η αλλοδαπή Μαρκησία του Μπέρκενφιλντ. Ο Enrique Mazzola διευθύνει. 

«Το Κορίτσι του Συντάγματος» της Met διαδραματίζεται σε σύγχρονη εποχή, στην περίοδο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στο στρατόπεδο ενός στρατιωτικού συντάγματος. Η πλοκή και οι κωμικές ιστορίες εμφανίζονται όταν αρχίζουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα της νεαρής και παράλληλα αποκαλύπτεται η πραγματική της ταυτότητα.