Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το τρενάκι του Πηλίου ~ Σάββατο 2.02 στο Μουσείο της πόλης

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 π.μ. στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου θα πραγματοποιηθεί το Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα - Μια φορά κι έναν καιρό στο Μουσείο ήταν το τρενάκι του Πηλίου ο "Μουτζούρης".

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν, και είναι ακόμη, το θρυλικό αυτό τρενάκι ο "Μουτζούρης" που κάνει τις διαδρομές στα καταπράσινα βουνά του Πηλίου από το 1896. Σχεδιαστής της σιδηροδρομικής γραμμής που διένυε ο Μουτζούρης ήταν ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, γιος του ζωγράφου Τζορτιο Ντε Κίρικο. 

Για την ιστορία και την διαδρομή του γνωρίζουμε ότι το πρώτο κομμάτι ήταν μέχρι τα Λεχώνια και στη συνέχεια κατασκευάστηκε το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Μηλιές, ένα γραφικό χωριό στο Πήλιο. Ακόμη και σήμερα το τρενάκι είναι σε λειτουργία και διανύει συγκεκριμένη διαδρομή με θέα την απερίγραπτη ομορφιά της φύσης και του πρασίνου.

Με αφορμή την ιστορία του Μουτζούρη, θα διαβαστεί το γνωστό παραμύθι του Τριβιζά 'Όταν είναι να φύγει το τρένο" και τα παιδιά θα αναπαραστήσουν την αγαπημένη τους σκηνή του παραμυθιού . 

Θα εξιστορήσουν δικές τους διαδρομές που είχαν με το τρένο, τοπία και περιοχές όπου είδαν και τέλος όλοι μαζί θα φτιάξουν το τρενάκι του μια φορά και έναν καιρό. Στο κάθε βαγόνι θα βρίσκεται το κάθε παιδί, έτσι όπως αυτό θέλει να ταξιδέψει με το τρένο!

Εισηγήτριες προγράμματος: Παναγιώτα Έλληνα, Καλλιόπη Γκαραγκούνη
Σε συνεργασία με το θέατρο της εμπειρίας

Για κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο: 697 099 0644 697 866 8632