“Δυο γυμνά άσπρα χέρια” με την ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη ~ Κυριακή 3.02 με είσοδο ελεύθερη στο Valis Resort

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Valis resort η Μαγνήτων Κιβωτός σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βόλου παρουσιάζουν τον θεατρικό μονόλογο ”Δυο γυμνά άσπρα χέρια”, με την κορυφαία ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη.

Ο Μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη ”Δυο γυμνά άσπρα χέρια” είναι ένας ύμνος στην Μητρότητα και την τέχνη της Μουσικής Τέχνης χωρίς σύνορα. Μονόλογος αφιερωμένος στους δασκάλους της όλων των τεχνών. 

Κυρίως όμως στους Ηθοποιούς – Δασκάλους, θεμέλιο του εθνικού μας θεάτρου και του θέατρου τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου του ΕΙΡ και Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας του ραδιοφώνου που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει, να δημιουργεί εικόνες και πρόσωπα. Ένας ύμνος λοιπόν στη μητρότητα, την τέχνη και τη φαντασία.

Τον Ιούνιο 2018 η Μελίνα Μποτέλλη γιόρτασε 40 χρόνια στο Θέατρο. 40 χρόνια από το μοναδικό άριστα της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ο Δήμος Δράμας και η Ένωση Κυριών Δράμας οργάνωσαν τιμητική βραδιά για αυτή την επέτειο και η Μελίνα Μποτέλλη έγραψε για τον εαυτό της ένα μονόλογο.
 
Από τα πρώτα εφηβικά της χρόνια, μετά από ακρόαση, εντάχθηκε στο μπαλέτο της Εθνικής λυρικής σκηνής, όπου παρέμεινε εργαζόμενη σαν χορεύτρια και στη συνέχεια σαν βοηθός του μεγάλου σκηνογράφου-ενδυματολόγου, Τεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ και ιδρυτικού μέλους του θέατρου τέχνης του Κάρολου Κουν, Γιάννη Σταφανέλλη. Από το 1971 έως το 1980 η Μελίνα Μποτέλλη έζησε τον κόσμο της ΟΠΕΡΑΣ. 

Έτσι ο μονόλογός της μας ανοίγει έναν κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της κλασσικής μουσικής, σε συνδυασμό με το πανανθρώπινο θέμα Γυναίκα-Μητέρα. Να σημειώσουμε εδώ πως η μεγάλη ξαδέρφη της Μελίνας Μποτέλλη, Μαρία-Λούλη Ψυχούλη, ήταν η πρώτη Ελληνίδα Αρχιμουσικός(Μαέστρος) και ιδρύτρια των Διεθνών διαγωνισμών ‘’GRAND PRIX ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ’’, για τραγουδιστές της Όπερας και πιανίστες. 

Ο παππούς της Μελίνας Μποτέλλη, Μελής Νικολαΐδης, υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές της Κυπριακής Λογοτεχνίας, ιδρυτικό στέλεχος και Πρόεδρος αργότερα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, μαζί με τον ανθό των Ελλήνων λογοτεχνών της Αθήνας 1934. 

Πολλές οι πηγές έμπνευσης της Μελίνας Μποτέλλη. Σ αυτές να προσθέσουμε την 40χρονη πετυχημένη πορεία της στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι, καθώς και την εξειδίκευσή της σε μουσικές-θεατρικές παραστάσεις, που η ίδια δημιούργησε από το 1991 και με τις οποίες γύρισε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Είσοδος ελεύθερη