Ομιλία για τη μεσογειακή διατροφή την Κυριακή, 27.01 στην Αγριά

Για τη Μεσογειακή διατροφή θα μιλήσει την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, στις 7.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ., στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης για μικρούς και μεγάλους, η κ.Χονδρογιάννη Νεοκλεία, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Δ.Ε.Αγριάς του Δ.Βόλου.
α) Θα συζητηθούν οι ευεργετικές επιδράσεις της Μεσογειακής Διατροφής στη σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου.
β) Θα γίνει αναφορά στη Μεσογειακή Διατροφή ως διατροφικό μοντέλο που εκφράζει τους λαούς που ζουν γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου.

γ) Θα αναλυθεί η έννοια της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύνδεσή της με τη Μεσογειακή Διατροφή και την από 16 Νοεμβρίου 2010 απόφαση της UNESCO, που ενέγραψε τη Μεσογειακή Διατροφή στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και ανακήρυξε την Κορώνη, τη Soria, το Cilento και το Chefchaouen σε Εμβληματικές Κοινότητες.

δ) Θα τονιστούν τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την ολοκληρωμένη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επίσης και για την αναπτυξιακή προοπτική της Μεσογειακής Διατροφής ως παγκόσμιος άυλος θησαυρός που θα οδηγήσει σε κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της περιφέρειας.


Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου: Αγίου Γεωργίου & 28ης Οκτωβρίου, Αγριά Βόλου.