Εκδήλωση: Δεκαετία 1940 - Χώροι εγκλεισμού στη Μαγνησία, Δευτέρα 21.01 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 6:30 μ.μ. η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Βόλου και η Πολιτιστική Εστία Μικρασιάτων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση με θέμα τους χώρους εγκλεισμούς του Βόλου στη δεκαετία του 1940 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν προφορικές μαρτυρίες για τους χώρους εγκλεισμού στη Μαγνησία στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου, στη διάρκεια δηλαδή μιας τραυματικής περιόδου που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στη συλλογική μνήμη των κατοίκων του Βόλου, αλλά και πολλαπλές σιωπές. 

Οι προφορικές μαρτυρίες που θα ακουστούν φωτίζουν, συχνά από απροσδόκητες οπτικές γωνίες, τα βιώματα όσων πέρασαν από τα κρατητήρια και τους τόπους εξορίας των χρόνων εκείνων. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης αφηγητές και αφηγήτριες των μαρτυριών.

Πρόκειται ουσιαστικά για επανάληψη της εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας: Σταδίου & Μανδηλαρά, Νέα Ιωνία, Βόλος.
Τηλ. 2421 091150.